Τοποθεσία

Η περιοχή

Το BIO BEACH Boutique Hotel βρίσκεται επί του παραλιακού δρόμου της πόλης. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται στην καρδιά της πόλης μόλις σε λίγα λεπτά με τα πόδια και να απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι του δωματίου τους ή από το εστιατόριο/μπαρ του ξενοδοχείου.

Πολύ κοντά στο BIO BEACH Boutique Hotel, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν super και mini markets, ΑΤM, φούρνο, καφετέριες και μπαρ. Στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχουν επίσης: γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων/μηχανών/ποδηλάτων, φαρμακεία, εκκλησία, μαγαζιά με τουριστικά είδη.

Στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, οι επισκέπτες μπορούν να απευθυνθούν σε εξαιρετικούς επαγγελματίες ώστε να συμμετέχουν σε θαλάσσιες δραστηριότητες.

Το BIO BEACH Boutique Hotel αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους έχουν ως βασική προτεραιότητα την τοποθεσία.

ΚΡΗΤΗ

Να είναι άραγε η θάλασσα που μαγεύει τον επισκέπτη; Να είναι η παραδοσιακή κουζίνα; Η κρητική μουσική; Τα γραφικά χωριά; Οι παραδόσεις και η ζεστή φιλοξενία; Ίσως είναι όλα αυτά μαζί, και ακόμα περισσότερα, που συνθέτουν τον μοναδικό χαρακτήρα της Κρήτης.

Το Νησί της Κρήτης δεν θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς καλύτερα από τον Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη: «Οποίος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζέστη αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει».

Το νησί είναι ένα να πολύτιμο δώρο πολιτισμού και ιστορίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ελλάδας: διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Κνωσσός, η Φαιστός, η Κάτω Ζάκρος, καθώς και σημαντικές μονές του 15ου αιώνα ή και προγενέστερες, όπως η Μονή Πρέβελη και η ιστορική Μονή Αρκαδίου, αλλά και πολλά σημαντικά κάστρα από τη εποχή της Ενετοκρατίας.

Μαγευτικές παραλίες

Πώς να μην μαγευτεί ο επισκέπτης βλέποντας τα γαλαζοπράσινα νερά του Μπάλου, τους αμμόλοφους του Αγίου Παύλου και το εξωτικό Ελαφονήσι,το μυστηριώδες Κεδρόδασος ή την επιβλητική Τριόπετρα; Πέρα από τις γνωστές παραλίες, το νησί κρύβει εκατοντάδες ακόμη μαγευτικές παραλίες, κατάλληλες για όλα τα γούστα, που περιμένουν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν.
Επιλέξαμε για εσάς τις αγαπημένες μας παραλίες με αφετηρία το Ρέθυμνο:

Άγιος Παύλος (Ρέθυμνο): 58km
Αγία Φωτεινή (Ρέθυμνο): 49km
Πρέβελη (Ρέθυμνο): 35km
Αμμούδι (Ρέθυμνο) 32km
Ροδάκινο (Ρέθυμνο): 45km
Λουτρό (Χανιά): 93,4km
Σούγια (Χανιά): 122km
Ελαφονήσι (Χανιά): 135km
Φαλάσαρνα (Χανιά): 114km
Μπάλος (Χανιά): 115km
Λέντας (Ηράκλειο): 104km
Μάταλα (Ηράκλειο): 82km

Πολιτιστικός θησαυρός

Εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο επιλέγουν την Κρήτη για να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της. Εάν είστε ένας από αυτούς, παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη λίστα με τα σημαντικότερα μέρη στα οποία αξίζει να αφιερώσετε χρόνο:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας (Ρέθυμνο) 24km
Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου (Ρέθυμνο) 1.5km
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου (Ρέθυμνο) 2km
Φρούριο Φορτέτζα (Ρέθυμνο) 2km
Μονή Αρκαδίου (Ρέθυμνο) 21km
Ιερά Μονή Πρέβελη (Ρέθυμνο) 34km

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Ηράκλειο) 80km
Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη (Ηράκλειο) 93km
Μουσείο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ηράκλειο) 52km
Φρούριο Κούλες (Ηράκλειο) 78km
Μινωικό Ανάκτορο Φαιστού (Ηράκλειο) 70km
Μινωικό Ανάκτορο Κνωσσού (Ηράκλειο) 80km

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χανιά) 61,5km
Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (Χανιά) 62km
Φρούριο Ιτζεδίν (Χανιά) 46km
Αρχαία Άπτερα (Χανιά) 50km
Ενετική Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων (Χανιά) 70km

*Για την καλύτερη γνωριμία σας με τον πολιτισμό της Κρήτης, επιλέξτε πιστοποιημένους ξεναγούς.

Γνήσια φιλοξενία

Η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία έχει βρει την καλύτερή της έκφραση στην Κρήτη και γίνεται η αιτία να φιλοξενεί το νησί κάθε χρόνο πιστούς φίλους από όλο τον κόσμο. Αυθεντικοί άνθρωποι θα υποδεχτούν κάθε επισκέπτη με χαρά και γενναιοδωρία. Επισκεφθείτε μερικά από τα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης και γνωρίστε την αληθινή Κρήτη:

Αξός (Ρέθυμνο) 63.5km
Ανώγεια (Ρέθυμνο) 55km
Αμάρι (Ρέθυμνο) 34km
Ελεύθερνα (Ρέθυμνο) 23km
Μέρωνας (Ρέθυμνο) 32km
Σπήλι (Ρέθυμνο) 28km
Σφακιά (Χανιά) 65km
Κίσσαμος (Χανιά) 95km
Παλαιόχωρα (Χανιά) 128km
Αρχάνες (Ηράκλειο) 92km
Αγία Πελαγία (Ηράκλειο) 60km
και πολλά ακόμα.

Για όσους αγαπάνε την δράση

Εάν αγαπάτε τη δράση στη φύση και θέλετε να διασχίσετε βουνά και φαράγγια, η Κρήτη θα ικανοποιήσει πλήρως τις προσδοκίες σας. Δείτε παρακάτω τα πιο γνωστά μέρη για πεζοπορία:

Βουνά
Οροσειρά Ίδη, Ψηλορείτης (Ρέθυμνο) 66km
Κρυονερίτης (Ρέθυμνο) 45km
Λευκά Όρη (Χανιά) 98 km
Όρος Γιούχτας (Ηράκλειο) 93km

Φαράγγια
Κοτσυφού (Ρέθυμνο) 33km
Κουρταλιώτη (Ρέθυμνο) 25km
Αγίου Αντωνίου (Ρέθυμνο) 21,5km
Μύλων (Ρέθυμνο) 7km
Θερίσου (Χανιά) 66km
Εθνικού Δρυμού – φαράγγι Σαμαριάς (Χανιά) 97km
Αράδαινας (Χανιά) 83km

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας της Κρήτης https://www.incrediblecrete.gr/

Στην υποδοχή του ξενοδοχείου μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς και για οργανωμένες εκδρομές ή ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Επίσης, σε όλους τους νομούς της Κρήτης δραστηριοποιούνται Ορειβατικοί Σύλλογοι και μπορείτε να συμμετέχετε στις εκδρομές τους.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, χτισμένη στη θέση της Αρχαίας Ρίθυμνας. Η πλεονεκτική θέση του νομού, αλλά και ο αναγεννησιακός χαρακτήρας της πόλης, που παραμένει ζωντανός ακόμα και σήμερα, αποτελούν κίνητρο διακοπών για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στη παλιά πόλη του Ρεθύμνου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα αναγενησιακά στοιχεία από τα ενετικά χρόνια να συνυπάρχουν αρμονικά με την Οθωμανική αρχιτεκτονική. Με μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν εκατοντάδες αρχιτεκτονικούς θησαυρούς. Ξεκινώντας από την Μεγάλη Πόρτα, περνώντας τον Άγιο Φραγκίσκο, το Νερατζέ Τζαμί, σταματώντας στην Κρήνη Ριμόντι, διασχίζοντας τα σοκάκια στην Κυρία των Αγγέλων και καταλήγοντας στο Κάστρο της Φορτέτζα.

Ως κεντρικός νομός, δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να βρεθούν εύκολα στις διάφορες περιοχές της Νότιας Κρήτης, εκεί που το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους θα τους χαρίσει απλόχερα την ομορφιά του. Το Ρέθυμνο ενδείκνυται και για την ευκολία πρόσβασης σε ορεινά χωριά της Κρήτης, όπως το γραφικό Αμάρι, τα ξακουστά Ανώγεια, τον Μέρωνα, το Σπήλι, το ιστορικό Αρκάδι, την Αρχαία Ελευθερνα, και πολλά ακόμα. Σε μόλις 60’ οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νησιού, το Ηράκλειο και σε λιγότερο από 50’ στα όμορφα Χανιά.

Η πόλη του Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται από την έντονη κινητικότητα της όλο τον χρόνο. Οι ρυθμοί σε αυτή τη πόλη δεν σταματούν ποτέ καθώς πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα σε όλη την διάρκεια του έτους. Τους καλοκαιρινούς μήνες ξεχωρίζει το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, όπου φιλοξενούνται μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σπουδαίων Ελλήνων αλλά και τοπικών καλλιτεχνών, καθώς στο Ρέθυμνο λειτουργούν αξιόλογα θεατρικά εργαστήρια, η γιορτή Κρητικής Διατροφής, όπου οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να έρθουν κοντά στην παραδοσιακή γαστρονομία., καθώς και τοπικά πανηγύρια σε διάφορα χωριά της Κρήτης, τα οποία καθηλώνουν τον επισκέπτη στο άκουσμα της κρητικής λύρας.

Στην διάρκεια του χειμώνα, οι εκδηλώσεις δεν σταματούν. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Ένας θεσμός γεμάτος χαρά, μουσική, χορό, χρώματα και κέφι. Καθ’ όλη την διάρκεια του τριωδίου σε όλη την πόλη, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πολλές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου και των πάνω από 15.000 καρναβαλιστών. Ένας θεσμός που από το 1914 δίνει μια ξεχωριστή νότα στον χειμώνα.

Tο πιο εντυπωσιακό, ίσως, γεγονός του χειμώνα είναι αυτό που συνδυάζει γνώση και παιχνίδι. Το Κυνήγι του Θησαυρού είναι ένα πρωτότυπο παιχνίδι που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο, με πάνω από 1300 συμμετέχοντες να προσπαθούν αγωνιωδώς να βρουν τον χαμένο θησαυρό που βρίσκεται θαμμένος κάπου μέσα στην πόλη. Το 2017 οι Ρεθεμνιώτες είχαν την χαρά να καταρρίψουν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία το παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς καταμετρήθηκαν 1384 συμμετέχοντες. Το Κυνήγι του Θησαυρού ξεκίνησε το 1990 και κάθε χρόνο μεγαλώνει για να διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους μέσα από λαβυρίνθους αστείρευτης γνώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Δήμου Ρεθύμνου:
https://www.rethymno.guide/

(photos of Rethymno & Crete by Stefanos Manoleas)

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το κλίμα της Κρήτης είναι γενικά από τα πιο ευχάριστα, υγιεινά και ήπια της Ευρώπης. Ένας βασικός κλιματικός παράγοντας είναι η θάλασσα, που μετριάζει τη ζεστή ανάσα του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Κρήτη διαθέτει ίσως ένα από τα καλύτερα υποτροπικά κλίματα της Μεσογείου, με περισσότερες από 300 ημέρες και πάνω από 3.000 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως.

Η περίοδος ελαφρών βροχοπτώσεων περιορίζεται συνήθως στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του χρόνου στο νησί επικρατούν ήπιες θερμοκρασίες. Η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αρκετά υγρή ανάλογα με την απόσταση από τη θάλασσα αλλά οι χειμώνες σε γενικές γραμμές είναι ήπιοι.

Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι μέσες θερμοκρασίες ξεκινάνε από 20 και 30 βαθμούς Κελσίου και φτάνουν τους 30-40. Στις παράκτιες περιοχές, ιδίως στα Νότια, το κλίμα είναι τόσο ήπιο που καλλιεργούνται τροπικά φυτά, όπως μπανάνες.

* Οι φωτογραφίες του Ρεθύμνου και της Κρήτης είναι του Στέφανου Μανωλέα

scroll to top